A NASA cáfolja, hogy aszteroidával ütközne a Föld szeptemberben
2015. augusztus 23. írta: Druida Borealis

A NASA cáfolja, hogy aszteroidával ütközne a Föld szeptemberben

A NASA cáfolta az elmúlt hetekben az interneten terjedő híreket, amelyek szerint szeptember 15. és 28. között egy nagy aszteroida fog becsapódni Puerto Rico közelében, és hatalmas pusztítást visz végbe az Egyesült Államok, Mexikó, a karibi térség, Közép-Amerika és Dél-Amerika északi körzeteinek partvidékein.

"Semmilyen tudományos alap, szemernyi bizonyíték sincs arra, hogy egy aszteroida vagy bármely más égitest összeütközne a Földdel az adott időpontban. Ha lenne bármilyen nagy égitest, amely ilyen pusztítást okozna szeptemberben, akkor már tudnánk róla valamit" - közölte Paul Chodes, a NASA pasadenai Jet Propulsion Laboratóriumának illetékese, az üstökösök és aszteroidák megfigyeléséért felelős program irányítója.


Illusztráció. EPA/NASA / DSCOVR

Az elmúlt hetekben arról terjedtek hírek az interneten, hogy szeptember 15. és 28. között egy nagy aszteroida fog becsapódni a Földbe Puerto Rico közelében, és hatalmas pusztítást visz végbe az Egyesült Államok, Mexikó, a karibi térség, Közép-Amerika és Dél-Amerika északi körzeteinek partvidékein. "Valamennyi manapság ismert aszteroida esetében 0,01 százalék az esély arra, hogy a Földdel ütközzön a következő 100 évben - tette hozzá az illetékes.

A NASA földi és a világűrben lévő teleszkópjaival észleli, követi és regisztrálja az összes olyan aszteroidát és üstököst, amely a Földtől 48 millió kilométerre halad el - tette hozzá a NASA közleménye, megjegyezve, hogy semmi olyant nem észleltek, amely komoly fenyegetést jelentene a Földre a belátható jövőben.

 

Forrás: <1>

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr987728808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása