Augusztusi csillageső, de meteor okozza majd az idei világvégét szeptemberben is...
2015. augusztus 23. írta: Druida Borealis

Augusztusi csillageső, de meteor okozza majd az idei világvégét szeptemberben is...

"Szemeket az égre, Szent Lőrinc könnyei az idén teljesen holdmentes égen lesznek megfigyelhetőek augusztus 12/13 éjszakáján.

Már az időszámítás kezdete óta az augusztusi éjszakák egyik legnagyobb látványossága az átlagosnál sűrűbb meteorhullás. Ez több meteorrajnak is köszönhető, de leginkább a Perseidáknak. Az alábbi csillagtérkép, ami a Stellárium program segítségével készült, az augusztus közepén látható koraesti csillagos eget ábrázolja „keleti” irányba nézve. A térképen piros csillagokkal lett megjelölve a hónap közepén látható négy legaktívabb meteorraj radiáns pontja, az az irány ahonnan látszólag kiindulnak, vagy belépnek a Föld légkörébe az adott rajok meteorjai.

„A rajok aktivitási ideje: Perseidák (Per) 07.10. – 08.24. Déli Delta Aquaridák (Sda) 07.12 – 08.23. Alfa Capricornidák (Cap) 07.03. – 08.15. Kappa Cygnidák (Kcg) 08.03. – 08.25.”

A Perseidák viszonylag idős áramlatnak tekinthető, hiszen az első írott feljegyzés a rajról Kínából származik Kr. u. 36-ból. Már akkor több, mint 100 meteort említenek a hajnali égen. Az ezt követő századokban csak szórványos utalások vannak róla, annak ellenére, hogy ismert volt, hisz a népnyelv már ekkor is Szent Lőrinc könnyeiként említi. Az első pontosabb megfigyelést a rajjal kapcsolatban 1839-ben végezték, az ezt követő években már rendszeresen figyelték a Perseidák visszatérését. 1861 és 1863 között az aktivitása jelentősen megnőtt, az ezt követő évek megfigyelései alapján jöttek rá, hogy az 1962-ben felfedezett 109P/Swift-Tuttle üstökös gyakorlatilag azonos pályán mozog a Perseidákkal. Így ez lett az első olyan eset, ahol sikerült egy meteorraj eredetét kimutatni. Még egy fontos következtetést sikerült levonni az esetből. A meteorrajok aktivitásának erősödése legtöbbször összefüggésben áll a szülő égitest napközelpont átmenetével. A 109P/Swift-Tuttle üstökös keringési ideje meglehetősen nagy, több mint 130 év. Legutóbb 1992 őszén járt napközelben, ezért a 90-es évek első felében ismét jelentősen nőt a Perseidák aktivitása. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak az üstökös visszatérésekor nő meg a meteorok száma, hiszen ez a raj 2008-ban is produkált egy váratlan kitörést, amikor is augusztus 13-án hajnalban pár óra alatt több száz szép Perseidát láthattak a szerencsések. A 2015-ös maximum érdekesen alakulhat, hiszen a szokványos 13-i hajnali maximum mellett egyes szakcsillagászok 12-én kora estére is jeleznek előre egy maximumot, amikor is a Földet erősen megközelíti az 1862-ben itt járt üstökös akkor kidobott porcsomója. Ez azért bizonytalan előrejelzés, de ha bekövetkezik, akkor augusztus 12/13 éjszakáján az átlagosnál is szebb meteorhullásban lehet részünk.

 Már a megelőző éjszakákon is érdemes az eget figyelni, erre jó példa Bakos Liza két gyönyörű Perseida fotója.

Készült: 2015-07-21 0:56 UT

Készült: 2015-07-31 21:55 UT

Ismét elérhető az online rádiómeteoros rendszer, melynek elérhetőségét Tepliczky Istvánnak köszönjük:

http://www.galileowebcast.hu/live.html

A cikket készítette: Bakos Liza & Jónás Károly" - írta az időkép.

 

MOST JÖJJÖN A KONTEO

A Daily Mirror vasárnapi cikke szerint könnyen meglehet, hogy idén szeptember 22-28-a között egy óriási meteor találja el a Földet, és a kozmikus ütközés nyomán fellépő katasztrofális éghajlatváltozás mindörökre lesöpri az emberi civilizációt a bolygóról.

A brit lap online kiadásában azt írta, hogy a baljós dátum több, az összeesküvés-elméletek kedvelőinek körében népszerű blogon és weboldalon is felbukkant az utóbbi hetekben. Egyes bibliamagyarázók szerint a pusztító karambol egyenesen a Végítélet kezdetét jelentheti.

A NASA nem vár világvégét

A NASA illetékesei a lap megkeresésére elmondták, nem tudnak arról, hogy pusztító meteor-becsapódás fenyegetné a bolygónkat. „A NASA-nak nincs tudomása olyan aszteoridáról vagy üstökösről, amely a Föld felé tartana, így rendkívül csekély a valószínűsége egy ilyen összeütközésnek – jelentette ki az űrügynökség szóvivője. – Ami azt illeti, számításaink szerint az sem valószínű, hogy a következő pár évszázadban egy nagyobb objektum eltalálná a Földet."

A CERN kísérletei pusztíthatják el a világot?

A NASA szakemberei évek óta serényen dolgoznak olyan módszerek kifejlesztésén, amelyek segítségével idejekorán észlelhetnék és semlegesíthetnék a bolygónkat fenyegető  veszélyeket. Persze, ez közel sem elegendő ahhoz, hogy megnyugtassa az összeesküvés-hívőket.

Tudják, de nem mondják

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a kozmikus ütközés éghajlati katasztrófát fog okozni, ami valamilyen titokzatos módon hozzásegíti majd az illuminátusok által támogatott titkos szervezetet, a New World Ordert (NWO), hogy átvegye a hatalmat a világ felett. Többségük azt is biztosra veszi, hogy a befolyásos politikusok tudnak a közelgő katasztrófáról, de hallgatnak, mert nem akarnak globális pánikot kelteni, és/vagy az NWO szupergazdag vezetői pénzelik őket.

Éghajlati katasztrófa készül?

Egyesek szerint a Végítéletet és vele a Föld pusztulását az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) Nagy Hadronütköztetőjében (LHC) végzett kísérletek fogják kiváltani. „A CERN logójában jól látható a 666-os szám, a Fenevad (az Antikrisztus, a szerk.) jele. A CERN ütköztetője pedig éppen úgy néz ki, mint a mindent látó szem (a szabadkőművesek ismert jelképe), vagy a csillagkapu, amelyet olyan sokszor látunk" – írta egy blogger.

Nem az első világvége

Nem ez az első eset, hogy „tisztánlátó megvilágosodottak" megjósolják a közelgő világvégét. 2011-ben például Harold Camping, egy amerikai keresztény rádiócsatorna, a Family Radio műsorvezetőjejövendölte meg, hogy az Ítélet napja az év május 21-re fog esni; Jézus visszatér a Földre, hogy mennyei királyságába vigye az „arra érdemeseket". Camping állítólag olyannyira hitt a saját jövendölésében, hogy amikor eljött az általa és hívei által várt „nagy nap", teljesen megdöbbent azon, hogy végül mégsem nyíltak meg a mennyek kapui.

 

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr687700406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása