A védőangyalok és a boldogság
2013. január 17. írta: Druida Borealis

A védőangyalok és a boldogság

Az Angyalok a mindennapjainkban is velünk vannak. Most ebben a különösen nehéz időszakban még közelebb húzódtak a földhöz, hogy bátorítsanak, egyengessék a felemelkedés felé vezető utunkat. Minden időben körbe vettek minket az Angyalok, de most többen vannak, mint valaha.Az örökkévalónak rajtuk átáramló szeretetét és bölcsességét árasztják ránk, az ő gyógyító erejét közvetítik hozzánk.

Szabadságunk csakis Istentől jöhet, egyes-egyedül ő képes bennünket a fájdalomtól, szenvedéstől megszabadítani

Önmagunk Szeretete, Ön szeretet, hogy elfogadjuk magunkat, olyanok vagyunk, amilyenek vagyunk, megengedjük magunknak, hogy Emberek legyünk, és tanuljuk leckéinket, magad tisztelete és az, hogy mások is tiszteljenek, Másokat is tiszteletbe kell tartani

Sajnos jelen korunk féloldalassá vált, sokszor akkor is az eszünket használjuk, amikor a szívünkre kellene hallgatnunk. Szégyelljük, eltitkoljuk az érzéseinket- s ez neurotikussá, beteggé tesz bennünket. Soha ennyi depressziós és pánikbeteg ember nem volt. S ennek egyik oka éppen az érzelmek elfojtásában van. Hagyd szabadon áramolni az érzéseidet, ne fojtsd el a fájdalmaidat, mert mindig magaddal fogod cipelni. Éld meg, s elmúlik. S éld meg teljes mértékben a boldogságodat is, hiszen ezzel hatalmas energiát szabadítasz fel magadban!

Az életünk csak akkor lesz teljes, akkor kerülünk harmóniába önmagunkkal, ha a mélységeket és a magasságokat egyformán megéljük. Sorsunk velejárója, hogy sosem lehetünk csak fenn a csúcson, olykor mélyen magunkba kell szállnunk, hogy megismerjük a bennünk rejlő erőt

A szeretet nem egyszerűen egy érzelem. A szeretet a teremtés lényegében lakozó végső igazság.”

A szeretet benned van, csak az a kérdés, hogy mennyire engeded kinyitni, azt a kiskaput, amin keresztül eljuthat másokhoz is.

Amikor feltárul a szíved, akkor a szív csakrád is gyógyul. Hirtelen úgy érzed, hogy mindent kiadnál magadból, és semmit sem kell megtartanod, mert úgy is visszakapod. Sőt még többet is, mint amint vártál.

Ha engeded a szeretetet áramolni, vagyis nem csak kiadsz magadból, hanem be is engeded a szívedbe, akkor a szeretet áramlásán keresztül gyógyul a lelked is.

Ugyanolyan fontos, a szeretet befogadását megtanulni, mint a kiadását.
Sokan panaszkodnak, hogy úgy érzik, őket nem szereti senki. Pedig ez biztosan nincs így, csak valamiért nem merik elfogadni a szeretetet másoktól. Talán félnek attól, hogy akkor nekik is viszonozni kell a szeretetet. A szeretetet soha nem KELL viszonozni, ez nem egy kötelező műfaj! Ezt mindenki magában érzi. Soha nem szabad, hogy rutinná váljon, mert az már nem az önzetlen szeretet. Akkor már nem tiszta a szándék mögötte.

Az önzetlen, tiszta szándékú szeretettel gyógyítod önmagad, és azt akinek adod. Hiszen a szeretet „minden”.
A szeretet mindenben benne van. Fűben, fában, a galambok turbékolásában, a hajnali napfelkeltében, és az esti naplementében, az ételben – melyet szeretettel készítenek….
Aki képes felismerni ezeket az „apróságokat”, az felismeri a jót is. A jó, pedig pozitív energiát gerjeszt, ami kitisztítja a negatív beidegződéseket, és ezáltal a gyógyító folyamatok beindulnak.

És, hogy honnan tudod, hogy tiszta szeretetet adtál?
Utána nem gondolsz arra, hogy mégse kellett volna!
Nincs olyan érzés benned, hogy: Túl sokat adtam! És alig kaptam valamit.
Nem vársz érte cserébe semmit, és legközelebb is megtennéd.
És minden körülmények között örülsz annak, hogy így tettél.

Mi tehát a boldogság?

A boldogságot leírni nagyon nehéz, de talán közelíteni megkísérelhetjük. A boldogság a belső harmónia és a lelki béke elérése. A boldogság egyik alap pillére hogy félelem nélkül éljünk. Engedjük el a ragaszkodásainkat, fogadjuk el a környezetünket, embertársainkat s magunkat is.

Engedjük el a múltat és a jövőt, a jelen pillanatát éljük meg teljes valóságában. Ha megértjük boldogtalanságunkat – az el fog, tűnni – ami keletkezik az a boldogság állapota. Ha megértjük büszkeségünket – az el fog múlni – helyében ott lesz az alázatosság. Ha megértjük félelmeinket -azok elolvadnak – ami keletkezik az a szeretet. Ha megértjük ragaszkodásainkat -azok megszűnnek -s a következmény a szabadság.

Amit észlelünk, az valójában a világnak hívott vászonra kivetített lelki állapotunk. Ha adunk tulajdonképpen kapunk, ez a szeretet törvénye. A mások iránt érzett ellenséges gondolataink tulajdonképpen saját magunk ellen irányulnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr935023036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása