Tényleg jön a világvége?
2012. december 10. írta: Druida Borealis

Tényleg jön a világvége?

A maja naptárra figyelmeztet az ausztrál kormányfő

A maja naptár szerint állítólag december 21-én bekövetkező világvégére figyelmeztetett videóüzenetében az ausztrál miniszterelnöknő. Szerinte ez valóságos veszély, az üzenetben pedig zombikról és démoni lényekről is beszélt.

Figyelmeztetett a december 21-én érkező világvégére az ausztrál miniszterelnök. Julia Gillard persze csak viccelt, üzenetében egy reggeli rádióműsor felkérésére figyelmeztette az ausztrálokat a közelgő eseményre - írta a bumm.sk szlovákiai magyar nyelvű híroldal.

"Bebizonyosodott, hogy a maja naptár valóságos. Még nem teljesen világos, hogy húsevő zombik, démoni lények a pokolból vagy a kóreai pop totális győzelme pusztítanak el bennünket, de azt tudniuk kell, hogy a végsőkig harcolni fogok önökért" - mondta Gillard. "Tényleg jön a világvége" - tette hozzá.


A kormányfő komolyan, faarccal tette meg bejelentését, ami a Daily Mail szerint azonban olyan pánikot is okozhatott volna, mint a legendás Orson Welles Világok harca című rádiójátéka, amely amerikaiak millióit rémítette halálra azzal, hogy valós tudósításként adta elő a marslakók fiktív támadását.


Gillard üzenete ellentmondásos reakciókat szült. Egyesek az adófizetők pénzének pazarlásaként és buta ijesztgetésként fogták fel, másoknak tetszett a poén, és továbbszőtték kommentárjaikban a fantáziálást a vilégvégéről.

A miniszterelnök szóvivője is humoránál maradt amikor az esetről kérdezték. Nagyon meglepettnek mutatta magát, és azt válaszolta, hogy a világvége akár holnap is bekövetkezhet. Ezzel valószínűleg Karol Kruszeinicki tudmányos író könyvére utalt, aki szerint a világvége két héttel a maja naptár által "előrejelzett" időőpnt előtt is bekövetkezhet, amire állítása szerint egy algoritmusból jött rá.

Forrás: CanadaHun - Melitta

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr454957717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása