Az Antikrisztus lehet már köztünk jár?
2016. január 19. írta: Druida Borealis

Az Antikrisztus lehet már köztünk jár?

Az Antikrisztus személyével kapcsolatban sok találgatás történt. A legnépszerűbb jelöltek közé tartozik Vladimir Putin, Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök és XVI. Benedek pápa. Az Egyesült Államokban a korábbi elnökök, így Bill Clinton és George W. Bush, valamint a jelenlegi elnök, Barack Obama szerepelnek a palettán. Ki tehát az Antikrisztus, és miről fogjuk felismerni?

A Bibliai leírások

1.
1Jn 2,18
Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

2.
1Jn 2,22
Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.

3.
1Jn 4,3
És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

4.
2Jn 1,7
Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

Valószínű, hogy az Antikrisztus fellépésekor meglepetésként éri majd az akkor élő emberek többségét az Antikrisztus kiléte. Az Antikrisztus talán már ma is él, de az is lehet, hogy még nem. Luther Márton meg volt győződve afelől, hogy az akkori pápa az Antikrisztus. Az 1940-es években sokan Adolf Hitlert azonosították az Antikrisztussal. A korábbi évszázadokban is sokan hasonlóképp biztosak voltak az Antikrisztus kilétében. Mégis, mindeddig valamennyien tévedtek. Hagyjunk tehát fel a találgatással, és figyeljünk inkább arra, hogy mit mond valójában a Biblia az Antikrisztus személyéről! A Jelenések 13:5–8 versekben a következőket olvassuk: „És adatott neki nagyokat mondó és istenkáromló száj, adatott neki hatalom a cselekvésre negyvenkét hónapon át; és megnyitotta száját káromlásra Isten ellen, hogy káromolja az ő nevét és sátorát, azokat, akik a mennyben laknak. Megadatott neki, hogy hadat indítson a szentek ellen, és legyőzze őket, megadatott neki a hatalom minden törzs és nép, minden nyelv és nemzet felett: hogy imádja őt mindenki, aki a földön lakik, akinek neve nincs beírva a megöletett Bárány életkönyvébe a világ kezdete óta.”

"Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve, Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja. Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik
**a bűn embere, a veszedelemnek fia,**
A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát. /.../ És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével; A kinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival..."

A napi történések megvitatása közben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a beszélgetés a végső idők témájára és a Bibliában Antikrisztusként emlegetett eljövendő világdiktátor személyére terelődik. Ennek nagyon egyszerű oka van: egyre többször hallunk olyan eseményekről, amikről Jézus azt mondta, közvetlenül visszatérése előtt történnek majd meg. (Máté 24. Fejezete) A Bibliából azt is tudjuk, hogy Jézus visszajövetelét az Antikrisztus hétéves uralma előzi meg, így az Antikrisztus megjelenéséig nem sok idő lehet már hátra.

Bár az Antikrisztus minden valószínűség szerint egy ma élő személy, kiléte egyelőre nem ismert. A Bibliából sokat megtudhatunk személyiségéről, hogy amikor megjelenik a világ színpadán, könnyen felismerhessük és ne tudjon elhitetni bennünket.

Az antikrisztus a görög ἀντίχριστος antikhrisztosz fordítatlan átvétele, az „ellen”, a „valamivel szemben”, esetleg „helyett” jelentésű ἀντί, és a „Felkent” (Messiás) jelentésű Χρίστος összetétele. Jelentése körülbelül „Krisztus ellenfele, ellentettje, helyettesítője”, vagy „(aki a) Krisztus ellen van”, „(aki a) Krisztussal szembehelyezkedik”. Az antikrisztus kifejezés ötször fordul elő János apostol szóhasználatában. Wikipedia

Eleinte mindenki a várva várt politikai superman-ként tekint majd rá, aki békét és gazdasági stabilitást hoz a világnak. A legtöbb ember a béke emberének, egy bölcs és megnyerő vezetőnek tartja majd. „Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is… és hízelkedéssel jut az országhoz.” (Dániel 11:24, 21)

Akik ismerik a próféciákat, átlátnak majd az álcán. A jóságos ábrázat gonosz célokat rejt: az Antikrisztus az egész világ ura akar lenni. Végső célja eléréséhez az erőt magától az ördögtől kapja majd és az utolsó időkben a sátán meg is szállja, így maga lesz a megtestesült gonosz (Dániel 8:24, II. Thessalonika 2:9, Jelenések 13:2-4, 7-8).

A Bibliából azt is megtudhatjuk, hogy az Antikrisztus nem lesz egyedül. Ahogyan Isten oldalán is mennyei seregek, a földön pedig megváltott gyermekei harcolnak, az ördög is démonait és földi követőit használja céljai elérésére. Tehát annak ellenére, hogy az Antikrisztus még nem vette át a személyes irányítást a világ felett, sok jel mutat arra, hogy az őt támogató lelki erők egyre erősödnek és serényen ügyködnek a háttérben, megpróbálva minél több embert befolyásolni és rávenni, hogy akarva vagy akaratlanul segítsék őket céljaik megvalósításában.

Az Antikrisztust szolgáló emberek, tudatosan vagy tudtukon kívül, előkészítik a terepet a hamis megváltó színrelépésére. Az egyre szaporodó gazdasági bajok, háborúk, a föld erőforrásainak rossz felhasználósából eredő ökológiai katasztrófák vagy technológiai újítások mind egyazon irányba hajtják a vizet és ugyanazt a gonosz célt szolgálják: egyre nagyobb káoszt és „népek szorongását” (Lukács 21:25) okozni a világban és előkészíteni a terepet az Antikrisztus hatalomátvételére.

Az antikrisztusi erők most is szorgosan tevékenykednek a háttérben, hogy a világkormány minél előbb hatalomra juthasson. Ennek egyik módszere a globalizáció, ami sok ember szemében nem több, mint az események természetes folyása. Az igazság viszont az, hogy ezek az események egyáltalán nem természetesen, maguktól történnek, hanem egy nagyon is határozott cél és hatalmas erők mozgatják őket. Az Antikrisztus követői évek óta dolgoznak a szuverén országok gazdaságainak destabilizációján, egyiktől a másikig haladva szépen sorban, megengedve, hogy kicsit magukhoz térjenek, fellendüljenek, mielőtt a háttérből átveszik felettük a teljes hatalmat. Amióta a pénzügyi piacok szoros kapcsolatban működnek egymással könnyűszerrel kihúzhatják egy vagy akár egyszerre az összes gazdaság alól a szőnyeget.

A legtöbb ember azonban nem szívesen adja fel a függetlenségét, mint ahogy a legtöbb ország sem adja fel önként a szuverenitását. Mielőtt hajlandóak lennének elfogadni egy egységes világkormányt a helyzetnek sokkal kétségbe ejtőbbé kell válnia. Ezért tudható szinte teljes bizonyossággal, hogy amikor az Antikrisztus támogatói elérkezettnek látják a pillanatot, hagyni fogják, hogy a világ végleg lezuhanjon abba a gazdasági szakadékba, melynek szélén évek óta táncol, sőt ők lesznek azok, aki megadják a szükséges lökést hozzá.

A teljes gazdasági összeomlás beköszöntekor végre előrukkolhatnak szupermenjükkel, az Antikrisztussal, aki azt ígéri, hogy véget vet a káosznak, amit ő maga idézett elő. Felajánlják majd a világnak, hogy kirántják őket a szakadékból és ezt követően egy rövid, békés, gazdaságilag stabil időszak köszönt majd az emberiségre.

A világkormány felé való törekvések nagy részét az önzetlenség zászlaja alatt hajtják végre, pedig a valóságban kizárólag saját céljaik megvalósítása, azaz a világ feletti teljes hatalomátvétel, nem pedig az emberiség jóléte érdekli őket. Soha senkinek nem nyújtanak segítséget feltétel nélkül, melyek sok esetben nagyon szigorúak. Mára a legtöbb ország a világon a háttérből irányító hatalmak kezében van, akik kényük kedvük szerint diktálnak nekik saját céljaik szerint, ezzel is saját emberük színrelépését segítve.

A közvetlenül előttünk álló idők nehéznek tűnnek és valószínűleg azok is lesznek, de aki tudja, mi miért történik nem fog félni vagy elkeseredni. Isten igéjében sok bíztatást olvashatunk. „E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot.” (János 16:33) Erőt meríthetünk abból, hogy ez az időszak átmeneti csupán és egy sokkal szebb jövő vár ránk, amikor Jézus visszatér, hogy kimentse gyermekeit az Antikrisztus hatalmából és véget vessen uralmának. „És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé.” (Jelenések 21:4)

A legjobb felkészülés, ha jól informáltak vagyunk, olvassuk és tanulmányozzuk a Bibliát és követjük Isten útmutatását saját életünkre. Aki ezt teszi nem fog csukott szemmel járni vagy félelemben élni, tudva, hogy egy örökké tartó és boldog élet vár ránk.

 

Video az Antikrisztusról: 

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr298285326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása