Világvégét hozhat három hónap múlva egy aszteroida
2015. június 09. írta: Druida Borealis

Világvégét hozhat három hónap múlva egy aszteroida

Bibliai utalások miatt többen hiszik, hogy a földi civilizáció szeptember végén megsemmisül.

rosetta-data-shows-how-big-the-comet-really-is.jpg
Egyes összeesküvés-elmélet szakértők szerint egy óriási aszteroida szeptember végén végleg múlt időbe teszi a Földet. A tudósok persze mindenkit nyugalomra intenek, ugyanakkor rengetegen állítják azt, hogy a bolygónk vége valóban vészesen közeleg - írja a borsonline.hu.

Több web- és blogoldal szerzője is azt írja, hogy a földi civilizáció 2015. szeptember 22. és 28. között végleg megsemmisül. Az internetezők ugyanis több olyan bibliai utalásokat találtak, amelyek éppen erre az időszakra egy katasztrofális eseményt jósolnak, mellyel kezdetét veszi az elragadtatás, ami egyúttal a végítéletet is elhozza a világnak.

Természetesen képzett tudósok azonnal megcáfolták, hogy egy meteor akkora kárt tudna okozni a bolygónkban, mivel ezek az óriásbolygók addigra, mire a Föld légkörébe élnek, szinte teljesen megsemmisülnek a szélsőséges légköri viszonyoktól és ha be is csapódnak, addigra már olyan apró darabokra szakadnak, hogy nem eredményeznének globális katasztrófát.

Ráadásul a NASA sem tud olyan aszteroidáról, amely az elkövetkezendő hónapokban a Föld felé közelítene.

Az viszont mindenképpen említést érdemel, hogy a 2014 YB35-öt is csak tavaly december végén fedezték fel, vagyis ha az az aszteroida csak egy kicsit is eltérő pályán mozgott volna, csupán három hónapnyi idő lett volna felkészülni a következményekre... Ez az aszteroida már március végén okozott kisebb pánikot azzal, hogy hajszálnyival zúgott el mellettünk. Ha pedig ütközött volna égitestünkkel, 15 ezer megatonnányi erővel csapódott volna be, ami a világ eddigi legnagyobb nukleáris fegyverénél 150-szer erősebb... Más kutatók szerint viszont nagyon is valós annak az esélye, hogy nagy pusztításra képes aszteroida vagy üstökös csapódjon a Földbe, ami ugyan nem törölné el törvényszerűen az emberi fajt, de újra a kőkorszakba taszítana vissza minket.

Persze az összeesküvés-elméletek rajongói állítják, a világ vezető hatalmainak politikusai nem is hozzák nyilvánosságra a különböző kutatási adataikat, és úgy gondolják, a Föld hatmilliárdos lakossága ki van szolgáltatva néhány száz embernek.

Az égitest legkisebb távolsága tőlünk a Föld és a Hold közötti távolság egytizede lehet majd.

Vasárnap, szeptember 7-én közelíti meg a Földet a 2014 RC elnevezésű aszteroida, amely Új-Zéland felett lesz majd a legközelebb, nagyjából 40 ezer kilométerre a bolygónktól – közölte a NASA.

Bár nagyon közel lesz, az égitest nem jelent majd veszélyt.

Fotó:

Az aszteroida mérete a szakértők szerint 20 méteres lehet, de szabad szemmel nem lesz majd látható.

A pályája szerint az égitest a jövőben ismét visszatérhet majd a Föld közelébe, de a NASA-nál nem számítanak arra, hogy egy jövőbeli újabb találkozó veszélyt jelentene.

Fotó:

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr987529370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása