Megvizsgálták a 15 centis ember csontvázát
2013. május 04. írta: Druida Borealis

Megvizsgálták a 15 centis ember csontvázát

DNS-VIZSGÁLATNAK VETETTÉK ALÁ A 15 CENTIS CSONTVÁZAT

A mumifikálódott csontvázat a Stanford Egyetem kutatói vizsgálták meg. A leletet 2003-ban találták meg Chilében, az Atacama-sivatagban, de 2009-ig a tudományos világ nem tudott róla. A helyiek azt gondolták, ha egyáltalán valódi, akkor csakis földönkívülié lehet.

A 2012 őszén végzett DNS vizsgálatok azonban egy hasonlóan megdöbbentő megállapításra vezettek. A csontváz egy 6-8 éves emberé, aki néhány évtizeddel ezelőtt halhatott meg.

A kutatók teljesen értetlenül állnak a jelenség előtt. A csontvázat CT-vel és röntgennel is megvizsgálták. A Stanford Egyetem munkatársai kezdetben azt feltételezték, hogy egy koraszülötté, egy halva született gyermeké, esetleg egy főemlősé, a DNS vizsgálat azonban egyértelműen bizonyította, hogy emberről van szó, bár a gének 9 százalékban eltérnek egy normális emberétől. 

Garry Nolan, a Stanfordi Orvosi Egyetem mikrobiológus-immunológus professzora azt mondta, most próbálják a rejtély okát kideríteni. "Egyáltalán nincs egyetértés abban, hogyan magyarázhatnánk meg a csontok korát, de mégis: minden nukleotid, amit csak láttam, emberi" - fogalmazott.

Ugyanakkor a neandervölgyi ember 99,5%-ban azonos volt genetikailag a mai emberrel, és a csimpánzok is 96-97%-os azonosságot mutatnak. Vagyis további kutatásokra van szükség. A nagyobb eltérést a tudósok szerint a laboratóriumi előkészítés, vagy a túl kevés feldolgozott adat is magyarázhatja.

A 15 centis ember anyja a mitokondriális DNS vizsgálata alapján egy chilei bennszülött lehetett.

A normális 12 helyett azonban csak 10 bordája van, torz, kissé kúp alakú és túl nagy a koponyája és az állkapcsa is alulfejlett. A csontrendszere ettől függetlenül fejlett. Arra egyelőre nincs semmiféle magyarázat, hogyan maradhatott 6-8 évig életben, mert a születési rendellenességei miatt még a legkorszerűbb koraszülött-mentő központokban sem tudták volna elvileg 6 óránál tovább életben tartani. Becsült életkorát térdcsontjainak fejlettségéből következtették ki a kutatók. Halálát valószínűleg koponyatörés okozta.





























Vajon mi lehet az igazság? :)

Forrás itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr965280259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása