Új fejezet jön a Föld életében - A szintetikus levél
2014. augusztus 11. írta: Druida Borealis

Új fejezet jön a Föld életében - A szintetikus levél

A laboratóriumi körülmények között megalkotott levél ugyanazt az elvet alkalmazza, mint az évmilliók óta létező növények legnagyobb része, azaz fény hatására víz és széndioxid felhasználásával oxigént állít elő.

 

leaf2

A Julian Melchiorri által megalkotott levél radikálisan átalakíthatja az űrutazást, mivel jelenleg az űrhajóban az egyik legkényesebb kérdés az oxigén ellátottság. A növények gravitáció nélkül nem nőnek, ezért nem visznek magukkal az asztronauták magukkal az űrbe egyet sem, a Silk Leaf viszont gravitáció nélkül is előállítja az oxigént.

Az új levél selyem alapú és igazi növényekből kivont kloroplasztot ültetett bele Melchiorri. “A Silk Leaf az első ember alkotta szerves levél. Könnyű, kevés energiát használ, teljesen természetes” – nyilatkozta.

leaf3

Melchiorri nem csupán az űrutazásban használná a szintetikus levelet, hanem épületeket borítana be vele, hogy a nagyvárosok levegőjét tisztítsa. Egyrészt elég dizájnos lenne, másrészt valamennyire visszaszorítaná a károsanyag-kibocsátás és a brutális mértékű erdőirtás következményeit.

 

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://altertuf.blog.hu/api/trackback/id/tr266596379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása